Οδηγίες Χρήσης

Τοποθετήστε, χωρίς βία, την κατάλληλη βεντούζα ανάλογα με το είδος και τη θέση του τσιμπήματος ή του δαγκώματος. Τραβήξτε εντελώς προς τα έξω το έμβολο της αντλίας ASPIVENIN®. Για μωρά ή ευαίσθητα σημεία μπορεί να είναι αρκετή λιγότερη υπό-πίεση, τραβώντας το έμβολο έξω ανάλογα, π.χ. μέχρι τη μέση.

Τοποθετήστε το ASPIVENIN®, με την ανάλογη βεντούζα, πάνω στο σημείο του τσιμπήματος. (Ξυρίστε αν χρειαστεί την επιφάνεια γύρω από το τσίμπημα για καλύτερη επαφή της βεντούζας με το δέρμα.)

Κρατήστε σωστά την αντλία και πιέστε, με την άκρη του αντίχειρα, αδιάκοπα το έμβολο προς τα κάτω μέχρι να κουμπώσει. Κρατήστε το ASPIVENIN® ακίνητο να δράσει για 30 – 90 δευτερόλεπτα. (Βλ. ενδεικτικό πίνακα). Αν χρειαστεί επαναλάβετε την αναρρόφηση, μέχρι να έχει εξαλειφθεί ο πόνος. Η πιο μικρή βεντούζα εφαρμόζεται κι από τις δύο όψεις!

Σηκώστε μαλακά το έμβολο του ASPIVENIN® για να διακοπεί η αναρρόφηση και ξεπλύνετε την πληγή με άφθονο νερό ή με κάποιο αντισηπτικό.

Καθαρισμός

Μετά από κάθε χρήση είναι απαραίτητο να πλένεται η βεντούζα (-ες) με άφθονο νερό και σαπούνι, αντιθέτως δεν πρέπει να μπει νερό μέσα στην αντλία! Το ASPIVENIN® δεν είναι μιας χρήσης και συντηρείται σε στεγνό μέρος.
Το ASPIVENIN® είναι μια μικρή αντλία που δημιουργεί σταθερή πίεση του κενού αέρα, πιέζοντας εντελώς κάτω το έμβολο. Είναι εύχρηστο, ελαφρύ και χρησιμοποιείται ακόμη και με το ένα χέρι. Δεν είναι μιας χρήσης. Είναι μια συσκευή Πρώτων Βοηθειών μέχρι την επίσκεψη σε γιατρό, η οποία κρίνεται απαραίτητη σε σοβαρές περιπτώσεις. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το τσίμπημα/ δάγκωμα και τη χρήση του ASPIVENIN® είναι σημαντικό για το αποτέλεσμα της δράσης του. Το ιδανικότερο είναι να χρησιμοποιείται στα πρώτα 3 λεπτά από το τσίμπημα/δάγκωμα.

Λειτουργία

Το ASPIVENIN® είναι μια συσκευή Πρώτων Βοηθειών. Είναι μια μικρή αντλία που δημιουργεί σταθερή υποπίεση του κενού αέρα πιέζοντας εντελώς κάτω το έμβολο. Πιέζοντας εντελώς κάτω το έμβολο της αντλίας (μετά από την εφαρμογή της κατάλληλης βεντούζας) δημιουργείται μια σταθερή υποπίεση. Το ASPIVENIN® δρα άμεσα και ανώδυνα, αναρροφώντας ένα σημαντικό μέρος της δηλητηριώδης ουσίας χάρη σε μια σταθερή υποπίεση 10 φορές μεγαλύτερη από την αναρρόφηση με το στόμα. Ο πόνος που οφείλεται στο τσίμπημα υποχωρεί γρήγορα και το πρήξιμο μειώνεται.

Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το τσίμπημα και τη χρήση του ASPIVENIN® είναι σημαντικό για το αποτέλεσμα της δράσης του. Για καλύτερη αποτελεσματικότητα συστήνεται να χρησιμοποιείται εντός τα πρώτα 3 λεπτά από το τσίμπημα/δάγκωμα.

Αντενδείξεις

Αντενδείκνυται σε βλέφαρα, βλεννογόνο του στόματος, γεννητικά όργανα και στα τύμπανα αυτιού.

Χρήση

Χρησιμοποιείται για όλα τα δηλητηριώδη τσιμπήματα από έντομα και ψάρια καθώς και για ερεθισμό/κνίδωση από ερεθιστικά/δηλητηριώδη φυτά. Η Χρήση του ASPIVENIN® μπορεί να επαναληφθεί περισσότερες φορές για το ίδιο τσίμπημα, μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.

Για μωρά ή ευαίσθητα σημεία μπορεί να φθάνει λιγότερη υποπίεση, τραβώντας το έμβολο έξω ανάλογα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ASPIVENIN® είναι μια συσκευή Πρώτων Βοηθειών. Η χρίση του ASPIVENIN® δεν αντικαθιστά την άμεση και υποχρεωτική συμβουλή ιατρού που παραμένει απαραίτητη σε περίπτωση σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων από τα τσιμπήματα/δαγκώματα δηλητηριώδη τσιμπημάτων.

 Τσιμπήματα / Δαγκώματα Ενδεικτικός Χρόνος Αναρρόφησης
Σφήκα, Μέλισσα, Σκούρκος (Σερσένη/ Σέρσεγκας)1 – 3 λεπτά
Σκορπιός, Αράχνη, Δράκαινα (δηλητηριώδη Ψάρια), Αχινό2 – 3 λεπτά
Αράχνη, Μερμήγκια, Τσούχτρα1 – 2 λεπτά
Κουνούπια, Φυτά20 έως 30 δευτερόλεπτα
*Η χρήση του μπορεί να επαναληφθεί περισσότερες φορές, μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος!

Η χρήση του ASPIVENIN® μπορεί να επαναληφθεί περισσότερες φορές στο ίδιο σημείο, μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος!

Η χρήση πρώτων βοηθειών με το ASPIVENIN® για τον ΑΧΙΝΟ εφαρμόζεται σε τρία βήματα: (ΑΧΙΝΟ)

  • στεγνώσετε το μέρος της εισαγωγής του αγκαθιού και εφαρμόσετε τις πρώτες βοήθησες με τη χρήση του ASPIVENIN® για 2 λεπτά, για να βγουν οι τοξικές ουσίες και να απαλύνεται ο πόνος.
  • προσπαθείτε με ένα τσιμπιδάκι να βγάλετε το αγκάθι.
  • επανάληψή της αναρρόφησης με ASPIVENIN® για άλλα 2 λεπτά, ανεξάρτητα από εάν έχει βγει ή όχι το αγκάθι.

Η επαναληπτική εφαρμογή με το ASPIVENIN® καθαρίσει εις βάθος το σημείο της εσοχής του αγκαθιού.

Συμβουλές Χρήσης

Συνιστούμε να προβείτε σε δοκιμαστικές χρήσης λειτουργίας προτού το χρησιμοποιήστε σε έκτακτο περιστατικό. Να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Να έχετε πάντα το ASPIVENIN® διαθέσιμο κοντά σας, ιδιαίτερα αν βρίσκεστε σε περιβάλλον έκθεσης τσιμπημάτων/ δαγκωμάτων. Το ASPIVENIN® δεν είναι μιας χρήσης!

Το ASPIVENIN® καθαρίζει επίσης πληγές και βγάζει το πύον από τα σπυράκια.