Οδηγίες & Συμβουλές Χρήσης

1rst step

1. Τοποθετήστε, χωρίς βία, την κατάλληλη βεντούζα ανάλογα με το είδος και τη θέση του τσιμπήματος ή του δαγκώματος. Τραβήξτε εντελώς προς τα έξω το έμβολο της αντλίας ASPIVENIN®. Για μωρά ή ευαίσθητα σημεία μπορεί να είναι αρκετή λιγότερη υπό-πίεση, τραβώντας το έμβολο έξω ανάλογα, π.χ. μέχρι τη μέση.

 

2nd step

2. Τοποθετήστε το ASPIVENIN®, με την ανάλογη βεντούζα, πάνω στο σημείο του τσιμπήματος. (Ξυρίστε αν χρειαστεί την επιφάνεια γύρω από το τσίμπημα για καλύτερη επαφή της βεντούζας με το δέρμα.)

 

3rd step

3. Κρατήστε σωστά την αντλία και πιέστε, με την άκρη του αντίχειρα, αδιάκοπα το έμβολο προς τα κάτω μέχρι να κουμπώσει. Κρατήστε το ASPIVENIN® ακίνητο να δράσει για 30 – 90 δευτερόλεπτα. (Βλ. ενδεικτικό πίνακα). Αν χρειαστεί επαναλάβετε την αναρρόφηση, μέχρι να έχει εξαλειφθεί ο πόνος. Η πιο μικρή βεντούζα εφαρμόζεται κι από τις δύο όψεις!

 

4th step

4. Σηκώστε μαλακά το έμβολο του ASPIVENIN® για να διακοπεί η αναρρόφηση και ξεπλύνετε την πληγή με άφθονο νερό ή με κάποιο αντισηπτικό.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Μετά από κάθε χρήση είναι απαραίτητο να πλένεται η βεντούζα (-ες) με άφθονο νερό και σαπούνι, αντιθέτως δεν πρέπει να μπει νερό μέσα στην αντλία! Το ASPIVENIN® δεν είναι μιας χρήσης και συντηρείται σε στεγνό μέρος.
Το ASPIVENIN® είναι μια μικρή αντλία που δημιουργεί σταθερή πίεση του κενού αέρα, πιέζοντας εντελώς κάτω το έμβολο. Είναι εύχρηστο, ελαφρύ και χρησιμοποιείται ακόμη και με το ένα χέρι. Δεν είναι μιας χρήσης. Είναι μια συσκευή Πρώτων Βοηθειών μέχρι την επίσκεψη σε γιατρό, η οποία κρίνεται απαραίτητη σε σοβαρές περιπτώσεις. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το τσίμπημα/ δάγκωμα και τη χρήση του ASPIVENIN® είναι σημαντικό για το αποτέλεσμα της δράσης του. Το ιδανικότερο είναι να χρησιμοποιείται στα πρώτα 3 λεπτά από το τσίμπημα/δάγκωμα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το ASPIVENIN®, πιέζοντας εντελώς κάτω το έμβολο, δρα ανώδυνα και αναρροφά το δηλητήριο χάρη σε κενό αέρα υποπίεση 10 φορές μεγαλύτερη από την αναρρόφηση με το στόμα. Ο πόνος που οφείλεται στο τσίμπημα/δάγκωμα υποχωρεί γρήγορα.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Αντενδείκνυται σε βλέφαρα, βλεννογόνο του στόματος, γεννητικά όργανα και στα τύμπανα αυτιού.

ΧΡΗΣΗ

Χρησιμοποιείται για όλα τα δηλητηριώδη τσιμπήματα/δαγκώματα από έντομα και ψάρια καθώς και για ερεθισμό/κνίδωση από ερεθιστικά/δηλητηριώδη φυτά. Είναι μια συσκευή Πρώτων Βοηθειών και δεν αντικαθιστά την άμεση ιατρική επίσκεψη σε περιπτώσεις σοβαρών τσιμπημάτων/δαγκωμάτων ή αλλεργικές αντιδράσεις.

 

 Τσιμπήματα / Δαγκώματα  Ενδεικτικός Χρόνος Αναρρόφησης
 Σφήκες, Μέλισσες, Κουνούπια  1-3 λεπτά
Κουνούπια, Μύγες 20-30 δευτερόλεπτα
Δράκαινες, Σκορπίνες, Αχινούς, Τσούχτρες 2-3 λεπτά
Φίδια, Σκορπιούς 3 λεπτά
Αράχνες, Μυρμήγκια, Φυτά 1-2 λεπτά
*Η χρήση του μπορεί να επαναληφθεί περισσότερες φορές, μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Συνιστούμε να προβείτε σε δοκιμαστικές χρήσης λειτουργίας προτού το χρησιμοποιήστε σε έκτακτο περιστατικό. Να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Να έχετε πάντα το ASPIVENIN® διαθέσιμο κοντά σας, ιδιαίτερα αν βρίσκεστε σε περιβάλλον έκθεσης τσιμπημάτων/ δαγκωμάτων. Το ASPIVENIN® δεν είναι μιας χρήσης!

 

Για μωρά ή ευαίσθητα σημεία μπορεί να φθάνει λιγότερη πίεση, τραβώντας το έμβολο έξω ανάλογα. Το ASPIVENIN®, επίσης, καθαρίζει πληγές και βγάζει το πύον από τα σπυράκια.

Το ASPIVENIN® δεν είναι μίας χρήσης.