Νέα

Σπάνιο περιστατικό εγκεφαλίτιδας από τσίμπημα τσιμπουριού σε κτηνοτρόφο στη Ροδόπη. Ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ...

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Tα τσιμπούρια είναι παράσιτα που τρέφονται όταν προσκολλώνται σε ένα ζωικό ή ανθρώπινο ξενιστή, τοποθετώντας τα στόμια τους στο δέρμα του ξενιστή και απορροφώντας το αίμα του. Αυτή η μέθοδος σίτισης κάνει τα τσιμπούρια τους τέλειους φορείς (οργανισμούς που φιλοξενούν και μεταδίδουν ασθένειες) για μια ποικιλία παθογόνων παραγόντων. Μερικές από τις ασθένειες που μεταδίδονται από δήγμα τσιμπουριού είναι η νόσος του Lyme (βακτηρίδιο Borrelia Burgdorferi).

Tο τσιμπούρι, μόλις τρυπήσει το δέρμα, ανοίγει μικρά τριχίδια προς τα πίσω, ώστε να γαντζωθεί καλά (σαν αγκίστρι). Αμέσως μετά προωθεί το στόμα του μέσα από το ρύγχος, μέχρι την άκρη του και αρχίζει να απομυζά αίμα.

Το μικρόβιο μεταφέρεται στη ροή του αίματος περίπου μία ή δύο ημέρες μετά την προσκόλληση ενός μολυσμένου τσιμπουριού και όταν αρχίζει να τρέφεται.

Διαβάστε περισσότερα:εδώ

Τι είναι το τσιμπούρι (Κρότωνας);

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Τα τσιμπούρια (κρότωνες) δεν είναι έντομα, αλλά Αραχνοειδή που περιλαμβάνει επίσης ακάρεα, αράχνες και σκορπιούς. Διακρίνονται σε δύο ομάδες - σκληρό και μαλακό σώμα - οι οποίες και οι δύο είναι ικανές να μεταδώσουν ασθένειες.

Τα τσιμπούρια προσκολλώνται συχνά σε ζεστές περιοχές όπως τα γόνατα, πίσω από τα αυτιά, τη βουβωνική χώρα, τις μασχάλες και τη γραμμή των μαλλιών. Τα τσιμπούρια ευδοκιμούν από τους μήνες Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Tα τσιμπούρια είναι παράσιτα που τρέφονται όταν προσκολλώνται σε ένα ζωικό ή ανθρώπινο ξενιστή, τοποθετώντας τα στόμια τους στο δέρμα του ξενιστή και απορροφώντας το αίμα του. Αυτή η μέθοδος σίτισης κάνει τα τσιμπούρια τους τέλειους φορείς (οργανισμούς που φιλοξενούν και μεταδίδουν ασθένειες) για μια ποικιλία παθογόνων παραγόντων.

Κουνούπι Τίγρης: Όλα όσα δεν ξέρετε και πρέπει να γνωρίζετε

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4

Τα τελευταία χρόνια ακούμε και διαβάζουμε όλο και περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τα κουνούπια τίγρεις και τους ιούς που μεταφέρουν στην Ελλάδα. Η ιστορία ξεκινά γύρω στο 2010, όταν διαγνώστηκαν τα πρώτα κρούσματα μολύνσεων και ο κόσμος ταρακουνήθηκε από τις επιπτώσεις τσιμπημάτων που μέχρι εκείνες τις ημέρες θεωρούνταν απλά ενοχλητικά και όχι επικίνδυνα.

Στα ελληνικά νερά ζουν ανάμεσά μας δηλητηριώδη ψάρια!

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το δάγκωμα / τσίμπημα της δράκαινας, της σκορπίνας και του λεοντόψαρου συμβαίνει στη θάλασσα, ή και εκτός θάλασσας όταν τα ψάρια αυτά έχουν ψαρευτεί και πάει κάποιος να τα πιάσει. Αυτό που τα χαρακτηρίζει δεν είναι τόσο oερεθισμός η κοκκινίλα όσο ο δυνατός έως αφόρητος πόνος που προκαλούν. Ο κίνδυνο αλλεργικού σοκ και για τις δύο περιπτώσεις είναι πολύ μικρότερος συγκρινόμενος με αυτό της σφήκας ή του σκορπιού της στεριάς.

Εμπειρία του Παιδίατρου Αλ. Ρ. Δημήτριος με το Aspivenin

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Ήμουνα (ως ιατρός) σε μια κατασκήνωση – Χαλκιδικής – όταν είχα ένα περιστατικό με δάγκωμα από φίδι σε ένα μικρό παιδάκι.

Τσίμπημα από μέλλισα ή σφήκα;

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3

Μέλισσα - Σφήκα - Σκούρκος

Για τους περισσότερους ανθρώπους το τσίμπημα της σφήκας ή της μέλισσας αποτελεί απλά μια δυσάρεστη εμπειρία με πόνο ή και πρήξιμο, ερυθρότητα και κνησμό τοπικά, που διαρκεί λίγες ώρες. Όταν σας τσιμπάει μια μέλισσα ή μια σφήκα, εγχέει δηλητήριο μέσω του κεντριού της στο δέρμα σας.

Newsletter Φαρμακευτικό Κόσμος 2011

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μια νέα συσκευή έρχεται να συμβάλει τις πρώτες βοήθειες στις περιπτώσεις τσιμπημάτων από έντομα. Το Aspivenin αναρροφά το δηλητήριο με τη σταθερή πίεση του κενού αέρος, 10 φορές μεγαλύτερη από αυτή που επιτυγχάνεται από την αναρρόφηση με το στόμα. Η χρήση του μάλιστα μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για το τσίμπημα του επικίνδυνου κουνουπιού-τίγρη, που μεταδίδει επικίνδυνες αρρώστιες.

Το Aspivenin είναι αποτελεσματικό και δρα χωρίς να προκαλεί πόνο. Αντίθετα, οι πόνοι που οφείλονται στο τσίμπημα, εξασθενίζουν και εξαφανίζονται γρήγορα. Το πρήξιμο και η φαγούρα απαλύνονται και σβήνουν.

 

http://www.farmakeutikoskosmos.gr/article-k/aspivenin-apo-th-ninaco-int-/7378

Φύση, Ορειβασία και Σύνηθες Κίνδυνοι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Στην εποχή μας παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της επιστροφής στη φύση. Επειδή ο μέσος αστός περνά τις ημέρες τους στα σοκάκια της μεγαλούπολης, στο άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας, όταν θέλει να ξεδώσει προτιμά να περνά τις ώρες του μακριά από το μουντό σκηνικό και πολλοί έχουν στραφεί σε χόμπι όπως η ορειβασία, η πεζοπορία και διάφορα άλλα που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό το ελεύθερο και καθαρό περιβάλλον. Ένα πυκνό δάσος, ένα βουνό, μία ερημική παραλία, ή ένα ορμητικό ποτάμι. Εγγυημένη διασκέδαση, εκτόνωση και διαφυγή από τη γκρίζα ρουτίνα της καθημερινότητας.