Νέα

Στα ελληνικά νερά ζουν ανάμεσά μας δηλητηριώδη ψάρια!

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το δάγκωμα / τσίμπημα της δράκαινας, της σκορπίνας και του λεοντόψαρου συμβαίνει στη θάλασσα, ή και εκτός θάλασσας όταν τα ψάρια αυτά έχουν ψαρευτεί και πάει κάποιος να τα πιάσει. Αυτό που τα χαρακτηρίζει δεν είναι τόσο oερεθισμός η κοκκινίλα όσο ο δυνατός έως αφόρητος πόνος που προκαλούν. Ο κίνδυνο αλλεργικού σοκ και για τις δύο περιπτώσεις είναι πολύ μικρότερος συγκρινόμενος με αυτό της σφήκας ή του σκορπιού της στεριάς.

Τσίμπημα από μέλλισα ή σφήκα;

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μέλισσα - Σφήκα - Σκούρκος

Για τους περισσότερους ανθρώπους το τσίμπημα της σφήκας ή της μέλισσας αποτελεί απλά μια δυσάρεστη εμπειρία με πόνο ή και πρήξιμο, ερυθρότητα και κνησμό τοπικά, που διαρκεί λίγες ώρες. Όταν σας τσιμπάει μια μέλισσα ή μια σφήκα, εγχέει δηλητήριο μέσω του κεντριού της στο δέρμα σας.

Εμπειρία του Παιδίατρου Αλ. Ρ. Δημήτριος με το Aspivenin

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Ήμουνα (ως ιατρός) σε μια κατασκήνωση – Χαλκιδικής – όταν είχα ένα περιστατικό με δάγκωμα από φίδι σε ένα μικρό παιδάκι.

Newsletter Φαρμακευτικό Κόσμος 2011

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μια νέα συσκευή έρχεται να συμβάλει τις πρώτες βοήθειες στις περιπτώσεις τσιμπημάτων από έντομα. Το Aspivenin αναρροφά το δηλητήριο με τη σταθερή πίεση του κενού αέρος, 10 φορές μεγαλύτερη από αυτή που επιτυγχάνεται από την αναρρόφηση με το στόμα. Η χρήση του μάλιστα μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για το τσίμπημα του επικίνδυνου κουνουπιού-τίγρη, που μεταδίδει επικίνδυνες αρρώστιες.

Το Aspivenin είναι αποτελεσματικό και δρα χωρίς να προκαλεί πόνο. Αντίθετα, οι πόνοι που οφείλονται στο τσίμπημα, εξασθενίζουν και εξαφανίζονται γρήγορα. Το πρήξιμο και η φαγούρα απαλύνονται και σβήνουν.

 

http://www.farmakeutikoskosmos.gr/article-k/aspivenin-apo-th-ninaco-int-/7378

Φύση, Ορειβασία και Σύνηθες Κίνδυνοι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Στην εποχή μας παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της επιστροφής στη φύση. Επειδή ο μέσος αστός περνά τις ημέρες τους στα σοκάκια της μεγαλούπολης, στο άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας, όταν θέλει να ξεδώσει προτιμά να περνά τις ώρες του μακριά από το μουντό σκηνικό και πολλοί έχουν στραφεί σε χόμπι όπως η ορειβασία, η πεζοπορία και διάφορα άλλα που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό το ελεύθερο και καθαρό περιβάλλον. Ένα πυκνό δάσος, ένα βουνό, μία ερημική παραλία, ή ένα ορμητικό ποτάμι. Εγγυημένη διασκέδαση, εκτόνωση και διαφυγή από τη γκρίζα ρουτίνα της καθημερινότητας.

Κουνούπι Τίγρης: Όλα όσα δεν ξέρετε και πρέπει να γνωρίζετε

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4

Τα τελευταία χρόνια ακούμε και διαβάζουμε όλο και περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τα κουνούπια τίγρεις και τους ιούς που μεταφέρουν στην Ελλάδα. Η ιστορία ξεκινά γύρω στο 2010, όταν διαγνώστηκαν τα πρώτα κρούσματα μολύνσεων και ο κόσμος ταρακουνήθηκε από τις επιπτώσεις τσιμπημάτων που μέχρι εκείνες τις ημέρες θεωρούνταν απλά ενοχλητικά και όχι επικίνδυνα.