Μυρμήγκι

ASPIVENIN25€

Διάταξη: Υμενόπτερα

Το μυρμήγκι ανήκει στην κατηγορία των υμενοπτέρων.

Είναι το πιο συνηθισμένο ζώο στον πλανήτη. Τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει, ούτε άνυδρες έρημοι ούτε βουνά… Μπορούν να βρεθούν ακόμη και σε πολικές περιοχές.

Τα είδη των μυρμηγκιών ζουν κυρίως σε κοινότητες. Έχουν πολλές ατομικές κατηγορίες: Δύο κάστες θηλυκών, τους εργάτες και τους αναπαραγωγούς και την αρσενική κάστα. Οι περισσότεροι είναι οι εργάτες.

Τα θηλυκά έχουν ένα ολοκληρωμένο, κυρίως αμυντικό, δηλητηριώδες σύστημα. Στην Ευρώπη, ακόμη και τα πολλαπλά δαγκώματα σπάνια είναι επικίνδυνα, αλλά είναι ενοχλητικά και ιδιαίτερα δυσάρεστα. Κάποια τροπικά είδη μπορούν να προκαλέσουν δυνατές ή ακόμη και σοβαρές αντιδράσεις, για παράδειγμα το κόκκινο μυρμήγκι, το οποίο δαγκώνει και μετά ψεκάζει το δηλητήριο του μέσα στην πληγή που έχει δημιουργήσει.

Μέτρα Έκτακτης Ανάγκης

Η αντλία του ASPIVENIN®, δοκιμάστηκε σε πραγματικές συνθήκες με του Φαρμακοποιούς Χωρίς Σύνορα στον Αμαζόνιο του Εκουαδόρ και έδειξε τη χρησιμότητα του με ποσοστό ικανοποίησης 97% στις φυλές Shuar-Ashuar, με γιγάντια μυρμήγκια, σκορπιούς, ταραντούλες, ακόμη και φίδια.

Η χρήση του ASPIVENIN® δεν αποκλείει την ιατρική φροντίδα όσο το δυνατόν συντομότερα σε σοβαρές περιπτώσεις.