Μέλισσα

ASPIVENIN25€

Διάταξη: Υμενόπτερα

Κοινή Μέλισσα

Μπορεί να είναι άγριες ή οικιακές με Πορτοκαλο-καφέ λωρίδες, καλυμμένες με τρίχωμα και παχιά μέση. Οι φωλιές συνήθως βρίσκονται σε δέντρα και δεν είναι επιθετικές όταν είναι μακριά από τη φωλιά τους.

Μετά το νυγμό η μέλισσα αφήνει το κεντρί της μαζί με το σάκο του δηλητηρίου στο σημείο νυγμού και έπειτα πεθαίνει.

Οι μέλισσες είναι μέρος της διάταξης των υμενοπτέρων και περιλαμβάνουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό ειδών, πάνω από 20000.

Μια αποικία μπορεί να έχει 50.000 έως 60.000 θηλυκές εργάτριες με ορισμένες εκατοντάδες ή το πολύ μερικές χιλιάδες των αρσενικών εργατών.

Η βασίλισσα ζει 4 με 5 χρόνια, ενώ οι εργάτες ζουν 5 με 7 βδομάδες.

Οι μέλισσες δεν είναι άμεσα επιθετικές εκτός αν αισθανθούν απειλή. Κάποιες συνθήκες αυξάνουν την επιθετικότητα τους, όπως οι άνεμοι, οι καταιγίδες, τεχνητές οσμές, αλκοόλ ή ιδρώτας. Το αγκαθωτό κεντρί τους αποκόπτεται κατά το τσίμπημα και μένει στην πληγή με το θύλακα του δηλητηρίου, το οποίο συνεχίζει να εξαπλώνει το δηλητήριο. Για τις μέλισσες το τσίμπημα σημαίνει τον ίδιο τους το θάνατο και έτσι μπορούν να τσιμπήσουν μόνο μια φορά.

Αγριομέλισσα ή Μπάμπουρας

Παχιά, αργή, μεγάλου μεγέθους, με τρίχωμα, κυρίως μαύρο χρώμα με έντονες κίτρινες ρίγες, έντονο θόρυβο όταν πετάει, συνήθως δεν αφήνει κεντρί.

Μέτρα έκτακτης ανάγκης

Για τα τσιμπήματα από μέλισσα είναι σημαντικό να μην αφαιρεθεί το κεντρί πριν την εφαρμογή του ASPIVENIN® καθώς διευκολύνει την εξαγωγή του δηλητηρίου.

Το ASPIVENIN® είναι πολύ αποτελεσματικό ενάντια των αλλεργικών αντιδράσεων από τα τσιμπήματα εντόμων.

Η χρίση του ASPIVENIN® δεν αντικαθιστά την άμεση και υποχρεωτική συμβουλή και περίθαλψη ιατρού που παραμένει απαραίτητη σε περίπτωση σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων από τα τσιμπήματα δηλητηριώδη τσιμπημάτων.