Κουνούπι Τίγρης: Όλα όσα δεν ξέρετε και πρέπει να γνωρίζετε

ASPIVENIN25€

α τελευταία χρόνια ακούμε και διαβάζουμε όλο και περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τα κουνούπια τίγρεις και τους ιούς που μεταφέρουν στην Ελλάδα. Η ιστορία ξεκινά γύρω στο 2010, όταν διαγνώστηκαν τα πρώτα κρούσματα μολύνσεων και ο κόσμος ταρακουνήθηκε από τις επιπτώσεις τσιμπημάτων που μέχρι εκείνες τις ημέρες θεωρούνταν απλά ενοχλητικά και όχι επικίνδυνα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το κουνούπι τίγρης έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας συμβουλέψει για τους τρόπους με τους οποίους θα προφυλαχθούμε καλύτερα από ατυχείς περιστάσεις.

Ο λεγόμενος και ιός του δυτικού Νείλου δεν είναι παραμύθι, είναι μία πραγματικότητα την οποία πρέπει να κατανοήσουμε και να αποφύγουμε με κάθε δυνατό μέσο.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Το ασιατικό κουνούπι τίγρεις, όπως συνήθως καταγράφεται στις πηγές από όπου αντλούνται πληροφορίες για αυτό, είναι μολυσμένα κουνούπια τα οποία μεταδίδουν ασθένειες όπως τον ιό του δυτικού Νείλου, τον κίτρινο και τον δάγκειο πυρετό, την ιαπωνική εγκεφαλίτιδα και τη λεγόμενη εγκεφαλίτιδα του Σαν Λουίς στον άνθρωπο, μέσω ενός τσιμπήματος. Η μεγάλη παγίδα όμως κρύβεται αλλού.

Το στοιχείο που κάνει όλο και πιο επικίνδυνη την κατάσταση, είναι πως και τα φαινομενικά ακίνδυνα κουνούπια που συναντά κανείς στις μεγαλουπόλεις προσβάλλονται από τους ιούς αν τσιμπήσουν κάποιον που έχει μολυνθεί από τις παραπάνω ασθένειες, με αποτέλεσμα να τις «κουβαλούν» και να τις μεταφέρουν στο επόμενο θύμα τους. Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας του φαινομένου στην Ελλάδα, τα μολυσμένα κουνούπια είναι πλέον πολύ περισσότερα και σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ ο ιός και η επικινδυνότητά του δεν είναι πλέον περαστικά, αλλά έχουν εγκατασταθεί στην καθημερινότητά μας.

Τρόποι αντιμετώπισης και Aspivenin

Οι τρόποι αποφυγής συνάντησης με τα κουνούπια κάθε είδους, είναι γνωστοί και πολυτραγουδισμένοι. Αφορούν κυρίως μέτρα πρόληψης (σ.σ. φιδάκια, ταμπλέτες, κρέμες για το σώμα) και στοχεύουν στο να κρατήσουν τα έντομα μακριά από εμάς, αλλά ουσιαστικά δεν προσφέρουν κάτι στην περίπτωση που το κουνούπι βρει τρόπο να έρθει σε επαφή με τον άνθρωπο και του «χαρίσει» το τσίμπημά του.

Σε αυτή την περίπτωση, την καλύτερη λύση αποτελεί το Aspivenin, ένα εργαλείο απαραίτητο για όσους επιθυμούν να κοιμούνται ήσυχοι. Είναι κατάλληλο για κάθε είδους τσίμπημα και δρα με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Αναρροφά το δηλητήριο μειώνοντας αμέσως το πόνο, την φαγούρα και τις αλλεργικές αντιδράσεις από τσίμπημα κουνουπιού, μέλισσας, σφήκας, τσούχτρα, φιδιού κλπ.

Το Aspivenin είναι εύκολο στη χρήση, έχει μικρό κόστος, προστατεύει τον καταναλωτή αφού γίνει το κακό, κάτι που το κάνει μοναδικό και δεν είναι μία χρήσεως. Είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια, μας προφυλάσσει τόσο στην εξοχή, όσο και στην πόλη όπου πλέον έχουν εισβάλλει τα κουνούπια τίγρεις.