Αράχνη

araxni

Διάταξη: Αραχνοειδή

Οι αράχνες ανήκουν στην τάξη των αραχνοειδών και συναντούνται σε όλο τον κόσμο. Έχουν καταγραφεί 40.000 είδη στην παγκόσμια πανίδα.

Όλες οι αράχνες είναι δηλητηριώδεις αλλά ένα πολύ μικρό ποσοστό των ειδών είναι πραγματικά επικίνδυνο.

Οι περισσότερες ζουν στο έδαφος, σε τρύπες, κάτω από βράχους ή σε κουφάλες δέντρων, ενώ κάποιες προτιμούν τις όχθες των ποταμών, ακόμη και τη θάλασσα.

Οι περισσότερες ζουν μόνες τους, αλλά κάποιες ζουν σε κοινότητες. Υφαίνουν συλλογικούς ιστούς όπου ζουν πολλές αράχνες. Να σημειωθεί ότι όλα τα είδη είναι σαρκοφάγα.

Οι αράχνες δαγκώνουν… το δηλητήριο τους είναι τόσο πολύπλοκο όσο των φιδιών. Σε γενικές γραμμές, ο εμβολιασμός του δηλητηρίου τους προκαλεί μία οδυνηρή φλεγμονώδη αντίδραση. Προφανώς υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά πολύπλοκα και διάφορα συμπτώματα.

Τα είδη με πολύ τοξικό δηλητήριο είναι τα Αρανεόμορφα και τα Μυγαλόμορφα, γνωστές ως ταραντούλες. Τα πιο σοβαρά ατυχήματα είναι από τα Αυστραλιανό γένος Atrax, ή από την Trechona της Νοτίου Αμερικής.

Μέτρα Έκτακτης Ανάγκης

Μετά το δάγκωμα, το ASPIVENIN® είναι μια καλή επιλογή για την ανακούφιση από τον πόνο καιτον άμεσο καθησυχασμό του παθόντα.

Η χρήση του ASPIVENIN® δεν αποκλείει την ιατρική φροντίδα όσο το δυνατόν συντομότερα για σοβαρές περιπτώσεις.